25 de ani de la crearea Clubului sportive central ”Dinamo”

La data de 8 februarie 2018, Clubul Sportiv Central ”Dinamo” a marcat 25 de ani de la creare, printr-un eveniment festiv la care a participat: ministrul Afacerilor Interne, Alexandru Jizdan, secretarii de Stat ai MAI, conducători și angajați ai subdiviziunilor, șeful Clubului Dinamo”, Arcadie Bostan, reprezentanții instituțiilor de drept, partenerii clubului, veterani și actuali sportivi.

În discursul său, ministrul Afacerilor Interne, a subliniat despre trecutul acestei subdiviziuni importante a Ministerului și istoria sportului scrisă timp de 25 de ani, dar și despre schimbările care au modernizat și dezvoltat acest Club. Totodată ministrul a vorbit despre importanța promovării sportului în rândurile angajaților MAI și proiectele de viitor care vor face din Clubul Central Dinamo o instituție exemplu pentru toată țara,  nu doar prin sportivii care duc faima în lume, dar și prin condițiile oferite oamenilor care fac sport.

„Clubul Dinamo este o instituție care a cultivat și în mine personal, cultura sportului, de aceea împreună cu veteranii Clubului, prin diferite acțiuni, vom susține dezvoltarea lui și vom contribui la obținerea unor rezultate și mai bune în timp. Vă doresc mulți ani și perseverență în activitatea Dumneavoastră”, a spus ministrul Alexandru Jizdan în cadrul evenimentului. 

Totodată, la eveniment au fost premiați sportivii și veteranii Clubului și a fost făcut bilanțul Spartachiadei MAI 2017, fiind oferite distincții și cadouri reprezentanților echipelor participante, după cum urmează: Grupa I Valorică:

Locul III sa clasat echipa Inspectoratului General al Poliţiei de Frontieră;

Locul II sa clasat echipa Departamentul Trupelor de Carabinieri;

Locul I sa clasat echipa Inspectoratul General pentru Situaţii de Urgenţă;

Grupa II Valorică:

Locul III sa clasat echipa Departamentul de Poliţie mun. Chişinău a Inspectoratului General de Poliţie;

Locul II sa clasat echipa Inspectoratului de poliţie Bălţi al Inspectoratului General de Poliţie;

Locul I sa clasat echipa Inspectoratului de poliţie Ciocana al Departamentului de Poliţie mun. Chişinău;

Grupa a III Valorică:

Locul III sa clasat echipa  Inspectoratului de poliţie Făleşti al Inspectoratului General de Poliţie;

Locul II sa clasat echipa Inspectoratul de poliţie Ungheni al Inspectoratului General de Poliţie;

Locul I sa clasat echipa  Inspectoratului de poliţie Bender al Inspectoratului General de Poliţie.

Evenimentul a continuat cu un program artistic cu participarea artiștilor autohtoni.

Clubul a fost înființat prin Hotărîrea Guvernului nr.45 din 8 februarie 1993, în scopul atingerii unui nivel înalt de pregătire profesională și de dezvoltare a probelor sportive cu caracter aplicativ în rândurile colaboratorilor organelor afacerilor interne și securității naționale.

Menționăm că performerii clubului au constituit nucleul selecționatei moldovenești la toate edițiile Jocurilor Olimpice de la declararea independenței țării.
Aici au fost educați campionii olimpici: Nicolae Juravschi (1988, Seul, canoe-dublu), Tudor Casapu (1992, Barcelona, haltere), medaliații olimpici cu argint și bronz Svetlana Doljenko-Kracevskaia (1980, Moscova, greutate), Iurie Bașkatov (1988, natație), Oleg Moldovan (2000, Sydney, tir), Vitalie Grușac (2000, Sydney, box), Veaceslav Gojan (2008, Beijing, box), Cristina Iovu, Anatol Cîrîcu (2008, Londra, haltere).

No Replies to "25 de ani de la crearea Clubului sportive central ”Dinamo”"


    Got something to say?

    Some html is OK

    This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.