Turneul Internațional de box “Tânărul Dinamovist”

Ediția din anul curent a turneului internațional de box ”Tînărul dinamovist”, desfășurat în weekend, 16-17 Decembrie, la Grimăncăuți, Briceni, sub egida Ministerului de Interne, Clubului Sportiv Central ”Dinamo și Școlii Sportive din localitate, a reunit boxeri din trei țări: România, Ucraina și Moldova.
Participanți au devenit premianți la cele patru categorii de vîrstă și sex: elevi, juniori, tineret și fete. Medaliile frumos confecționate au fost aduse tradițional de CSC ”Dinamo”. Cadrul organizatoric exemplar a fost asigurat de gazde. Sportivitatea în ring – de arbitrii de talie internațională Valeriu Bandalac și Ivan Buruianov.

”Grimăncăuții este pe drept cuvînt considerat capitala boxului moldovenesc. Aici au fost educați o pleiadă impresionantă de boxeri valoroși: Vitalie Grușac și Veaceslav Gojan, medaliați olimpici la Sydney și Beijing, premianții Campionatelor Europene Dumitru Galagoț, Vasile Belous, alți pugiliști moldoveni cu renume. Sper că frumoasa tradiție stabilită va fi continuată și de cineva dintre actualii participanți”, a menționat în alocuțiunea sa la festivitate de deschidere a turneului colonelul Ion Bucur, șeful CSC ”Dinamo”.

”Mă bucur că la ediția actuală participă și boxeri din Drochia, Lipcani, Bender. Unii dintre ei au șanse să devină pugiliști competitivi, viitori membri ai școlii noastre. Muncim asiduu pentru a consolida bunul nume al școlii noastre, faima Moldovei pe arena internațională”, a declarat antrenorul emerit Petru Caduc, care-i deocamdată cel mai bun tehnician după declararea independenței țării noastre, iar ștafeta performanțelor stabilite de dumnealui va fi foarte greu de egalat de cineva pe viitor. ”Este o plăcere să particip la acest turneu”, a spus antrenorul drochian, Valeriu Stețenco, care a venit la competiție cu trei boxeri.

În cadrul Turneului Internațional de box au fost premiați 60 de sportivi.

No Replies to "Turneul Internațional de box “Tânărul Dinamovist”"