Clubul Sportiv Central „Dinamo” MAI a marcat cea de-a 29 aniversare de la fondare

Astăzi, 8 februarie, Clubul Sportiv Central „Dinamo” MAI a sărbătorit cea de-a 29-a aniversare de la creare sa. Acum aproximativ 3 decenii, prin Hotărârea nr. 45 a Guvernului Republicii Moldova, din 8 februarie 1993, a fost constituit Clubul „Dinamo”. 

 Şeful Clubului Sportiv Central „Dinamo” MAI, colonelul de poliție, domnul Ion Bucur, în discursul său de felicitare adresat sportivilor, antrenorilor veteranilor și colaboratorilor, a remarcat rolul Clubului la formarea generațiilor de performeri ai sportului moldovenesc, care tradițional au constituit nucleul selecționatei Republicii Moldovei:

 „Astăzi este un prilej în plus de a veni cu mulțumiri către sportivii care duc gloria clubului în întreaga lume, precum și către toți cei care fac posibil acest lucru – antrenori, medici, colegi și oameni apropiați sportului.

 Este remarcabil şi faptul că la ultima ediție a Jocurilor Olimpice de vară la Tokyo, din 20 de sportive moldoveni participanți, 6 au fost dinamoviști, care au şi constituit nucleul echipei naționale.

Mai mult de atât, în aceste momente se desfășoară Jocurile Olimpice de iarnă de la Beijing, unde evoluează alți 3 dinamoviști și cărora le ținem pumnii”, a menționat Bucur.

Totodată, Șeful CSC „Dinamo” MAI a mulțumit întregii echipe a Clubului pentru responsabilitate și dedicația profesională, precum și pentru menținerea și promovarea sportului din Republica Moldova.

La scurtul eveniment festiv, care s-a desfășurat cu respectarea normelor de profilaxie COVID-19, Șeful CSC „Dinamo” MAI, Ion Bucur, a înmânat costume pentru antrenament sportivilor Alexei Zanoga (proba natație), Gheaur Sofia (proba tir) și Cosmin Glebov (proba fotbal), iar echipei de volei feminin (campioana Republicii Moldova în anul 2021) i s-a înmânat uniforme sportive pentru volei cu logoul Clubului.

De asemenea, medalii pentru merite deosebite au primit antrenorii Evdochim Tataru, Olga Rotari și Negreba Diana, precum și alți colaboratori și veterani ai Clubului.

La etapa actuală, în cadrul Clubului Sportiv Central „Dinamo” MAI sunt 16 probe sportive. Clubul are scopul asigurării nivelului înalt de pregătire profesională şi de dezvoltare a probelor sportive cu caracter aplicativ în rândurile angajaților Ministerului Afacerilor Interne și structurilor de forță.

No Replies to "Clubul Sportiv Central „Dinamo” MAI a marcat cea de-a 29 aniversare de la fondare"