Vladimir Mihalachi, fost șef al CSC Dinamo, a împlinit 70 de ani!

Multiplul campion național la sambo, campion mondial de veterani, fost șef al Clubului Sportiv Central ”Dinamo”, Vladimir Mihalachi a împlinit astăzi, 16 iunie, 70 de ani!

A dat startul frumosului eveniment la serviciu, într-un cadru modest, doar cu prietenii cei mai apropiați, fiind directorul întreprinderii ”Politica de facto”. Despre tinerețe, sport, sambo își amintește cu mare plăcere. În special despre finalele, meciurile decisive pentru titlul de campoion republican cu maestrul sportului Vladimir Tâncovan, care apăra culorile sportive ale Asociației ”Moldova”. El reprezenta Asociația ”Dinamo”. ”Săreau scântei pe salteaua de concurs, iar spectatorii, antrenorii erau numai nervi, emoții. Al meu – Petru Gherghi. Al lui Tâncovan – marele Andrei Doga, care niciodată în viață nu se împăca cu înfrăngerile elevilor săi. Uneori, partidele se încheiau cu scandaluri”, povestește omagiatul.

Maturitatea, abandonul sportului de performanță are o alură distinctivă succintă, de asemenea interesantă. ”13 ani am activat  în Districtul militar din Riga. Apoi am fost șeful serviciului pază a Ambasadei Uniunii Sovietice în Etipopia. Îmi surâdea o carieră frumoasă, dar am dorit mult să revin, la începutul  ”perestroikăi”, în Moldova mea dragă și nimeni nu m-a putut reține”, se confeisonează Vladimir Mihalachi.

Aproximativ 4 ani a fost șef-adjunct al Clubului Sportiv Central ”Dinamo”. Timp de 6 ani a execrcitat funcția de șef al clubului  (1997–2003). ”A avut un respect deosebit față de oamenii profesioniști, disciplinați, pasionați de sport și i-a susținut mereu”, a subliniat în mesajul de felicitare adresat Antrenorul Emerit la box Petru Caduc, și el dinamovist. ”Multă, multă sănătate în continuare. Succese și să fiți mereu cu noi, împreună”, i-a urat astăzi actualul șef al CSC Dinamo, Ion Bucur, înmânându-i un cadou special, cu emblemă dinamovistă.

Vladimir Mihalachi s-a născut pe 16 iunie 1950 la Chișinău într-o familie de muncitori. Este de 11 ori campion republican  la sambo, campion mondial de veterani (2000, Malta).  Este posesor a circa 20 de distincții guvernamentale ale Uniunii Sovietice și Republicii Moldova, inclusiv ”Meritul militar”, ”25 de ani ai Poliției de Frontieră”. Este președinte al Federației naționale de lupte universale. Maestru internațional. Antrenor Emerit.

No Replies to "Vladimir Mihalachi, fost șef al CSC Dinamo, a împlinit 70 de ani!"