Ştafeta combinată consacrată memoriei angajaţilor MAI căzuţi la datorie

Astăzi, 2 iulie, Clubul Sportiv Central “Dinamo” MAI a organizat și desfășurat în parcul “Valea Morilor” Ștafeta combinată consacrată memoriei angajaților Ministerului de Interne căzuți la datorie. 

La ceremonia festivă a participat Secretara de Stat a MAI, doamna Daniela Misail-Nichitin care a subliniat importanța evenimentului, precum și nevoia pregătirii fizice a angajaților MAI: 

“Tradițiile Ministerului Afacerilor Interne sunt o parte importantă a culturii instituționale, iar respectându-le noi onorăm memoria celor care au stat la baza creării acestui sistem de drept cu propria dăruire, investind zeci de ani, cu mult curaj, fără a se gândi la propria persoană”, a declarat Șefa Cabinetului Ministerului Afacerilor Interne.

La rândul său, arbitrul principal al evenimentului și Șeful Clubului Sportiv Central “Dinamo” MAI, Ion Bucur, a menționat impactul evenimentului, precum și nevoia de a promova valorile sportive, prin exemple autentice pentru următoarele generații:

“Pentru Clubul Sportiv Central „Dinamo” este o onoare să organizăm anual Ștafeta combinată în memoria celor căzuți la datorie. Ea demonstrează gradul de pregătire a tuturor reprezentanților din toate subdiviziunile MAI, dar cel mai important este că, ea aduce consolidarea echipei noastre, educă și dezvoltă generațiile în spiritul participării sociale și combative”, a declarat Șeful CSC “Dinamo” MAI. 

La Ștafeta combinată au participat 5 echipe din cadrul Inspectoratului General pentru Situații de Urgență, Inspectoratului General al Poliției de Frontieră, Academiei “Ștefan cel Mare” a MAI, Inspectoratului General al Poliției și Inspectoratului General de Carabinieri.  

Evenimentul a cuprins 12 etape, printre care: cursele pe distanțe de 200/300/400 metri, montarea parțială a pistolului-mitralieră Kalașnkov, transportarea lăzilor cu muniții la distanța de 60 de metri, înfruntarea pistei cu obstacole etc.

În urma rezultatelor parcurgerii celor 12 etape, au fost enunțate echipele care au format podiumul de premiere, acestea fiind:

Locul III: echipa Inspectoratului General al Poliției de Frontieră;

Locul II: echipa Inspectoratului General pentru Situații de Urgență;

Locul I: Inspectoratului General al Poliției.

Locurile IV și V au revenit echipelor Academiei “Ștefan cel Mare” a MAI, respectiv echipei Inspectoratului General de Carabinieri.

No Replies to "Ştafeta combinată consacrată memoriei angajaţilor MAI căzuţi la datorie"