Mardare și Ciobanu, calificați la Jocurile Olimpice de la Tokyo

În perioada 6-9 mai, Republica Moldova a obținut două calificări la Jocurile Olimpice de la Tokyo, datorită performanțelor înregistrate de atletul, dar și inspectorul Secției instruire metodică al CSC „Dinamo” al MAI, Andrian Mardare și a luptătorului de stil greco-roman, inspectorul, agentul-șef al Poliție de frontieră, Victor Ciobanu.

Respectiv, Atletul Andrian Mardare s-a calificat la Jocurile Olimpice de vară după ce s-a clasat pe locul II la Cupa Europei la aruncarea suliței, cu rezultatul 86.66 metri. Performanța lui Mardare stabilită la Split, Croația, reprezintă un nou record național. Discipolul lui Valeriu Lungu a fost întrecut doar de germanul Johannes Vetter, care a obținut rezultatul 91.12 metri.

Foto: Andrian Mardare

„Țelul nostru la Cupa Europei a fost îndeplinirea obiectivului de calificare la Jocurile Olimpice, lucru care ne-a și reușit. În continuare ne așteaptă participarea la 4-5 concursuri, care vor servici ca treaptă de pregătire pentru Tokyo. Cât privește Jocurile Olimpice și scopurile fixate pentru acest eveniment grandios, ne propunem să prindem finala mare”, a declarat Mardare.

Reprezentarea Republicii Moldova la Jocurile Olimpice din Japonia va mai fi asigurată și de Victor Ciobanu, 60 kg, clasat pe locul I la Turneul Mondial de Calificare, desfășurat la Sofia, Bulgaria. Elevul lui Mihai Cucul a obținut 4 victorii cu marocanul Fouad Fajari, estonianul Helary Maegisalu, tadjikul Firuz Mirzoradzhabov și georgianul Dato Chkhartishvili. Victoria lui Ciobanu este adevărat notorie, deoarece țara noastră nu a mai obținut de mai bine de 25 de ani o calificare la Jocurile Olimpice, la lupte greco-romane.

Turneul din Bulgaria a fost un drum greu și lung, căci au participat peste 450 de sportivi din întreaga lume la cele 3 stiluri de lupte. Este un concurs cu sportivi pregătiți și puternici. Cred că am câștigat, căci așa mi-a fost norocul. Nu m-am așteptat nici eu la asta, deși eram bine pregătit și în formă. La Tokyo îmi doresc să fiu la fel de pregătit, sănătos și motivat. În acest sens le mulțumesc celor de la Poliția de Frontieră pentru sprijinul pe care mi-l acordă”, a menționat Ciobanu.

Foto: Victor Ciobanu

Jocurile Olimpice de vără din Japonia urmau să aibă loc în 2020, dar, din cauza pandemiei de Covid-19, evenimentul a fost transferat pe perioada 23 iulie – 8 august 2021.

No Replies to "Mardare și Ciobanu, calificați la Jocurile Olimpice de la Tokyo"