Acțiune de Caritate

Miercuri, 19 Septembrie 2018, Clubul sportiv central “Dinamo”, împreuna cu Ministerul Afacerilor Interne, Agenția Rezerve Materiale și Președintele Asociației Polițiștilor Creștini din RM, dl Anatol Andriuță, am vizitat Școala Specială Internat pentru copii hipoacuzici din s.Hirbovat.

Ca de fiecare data, eram așteptați cu multă dragoste și caldura din partea copiilor. Acești copii sunt la fel de inteligenți, curioși și dornici de a învață ca și ceilalți copii, care aparent se descurca mai bine. Ei nu au aptitudini de comunicare și limbaj dezvoltat, nu pot auzi vocea duioasa a mamei, nu pot aprecia sunetele frumoase ce-i înconjoară, nu pot iubi muzica, nu pot anticipa pericolele ce-i pândesc, însă apreciază lumea in care trăiesc, învață sa citească, știu sa iubească, sa danseze in tăcere, dar cel mai important, sunt extrem de deschiși, pozitivi, și chiar de nu au bagaj de cuvinte, au multă blândețe și bunătate.

Terapia limbajului copilului hipoacuzic, este valabilă și pentru noi, cei ce ne credem perfect sănătoși, dar într-un final este sanatos cel ce are o minte perfect sănătoasă.
Acești copii trebuie sa lupte doar cu boala, nu cu o societate defectuoasa.

Ne-am propus sa revenim la acest internat ca și pana acum, ori de câte ori se va ivi posibilitatea, cu sprijin și vorbe bune.

Copiii sunt, trecutul, prezentul și viitorul nostru.

No Replies to "Acțiune de Caritate"