Competiția de forță: proba de ridicare a halterelor din cadrul Spartachiadei CSC „Dinamo” MAI

O nouă probă a Spartachiadei Clubului Sportiv Central „Dinamo” între autoritățile administrative și instituțiile din subordinea MAI s-a desfășurat astăzi, 20 octombrie. 

Evenimentul a întrunit participanți din 5 subdiviziuni ale Ministerului Afacerilor Interne: Inspectoratul General de Poliție (IGP),  Inspectoratul General de Carabineri(IGC),  Inspectoratul General al Poliției de Frontieră (IGPF), Inspectoratul General pentru Situații de Urgență (IGSU) și Academiei „Ștefan cel Mare” (Academia MAI).

Echipele în componență și-au încercat puterile la patru categorii de greutate: până la 70 kg, 80 kg, 90 kg și + 90 de kg. Sportivii s-au întrecut la ridicarea halterelor. Greutatea uneia fiind de 16 kg. Întrecerile s-au desfășurat în două probe: smulsul halterei și împingerea halterei.

Arbitrarea competiției a revenit în sarcina colaboratoriiCSC „Dinamo”, precum și de multiplul campionmondial, Nicolae Bîrliba, campion mondial, ValeriuBuruiană și candidatul la titlul de maestru în sport, Mihail Suprovici. 

În urma prestației participanților și a totalurilor făcute, podiumul de premiere per categorie de greutate a arătat în felul următor:  

CATEGORIA 70 KILOGRAME:

Locul III:  Dionisie Vădăvoi

Locul II: Mihail Pogorevici

Locul I: Gheorghe Bătrânu

CATEGORIA 80 KILOGRAME:

Locul III: Andronic Daniel

Locul II: Sergiu Budoianu

Locul I: Dionisie Vădăvoi

 CATEGORIA 90 KILOGRAME:

Locul III: Alexandr Șevcenco

Locul II: Alexandru Frasiniuc

Locul I: Alexandr Gîscă

CATEGORIA +90 KILOGRAME:

Locul III: Petru Avădănii

Locul II: Alexandr Bejan

Locul I: Maxim Cornei

De asemenea, în cadrul clasamentului pe echipe, treapta de sus a podiumului de premiere a revenit, detașat, Inspectoratul General al Poliției de Frontieră.

Locul III: IGP

Locul II: IGC

Locul I: IGPF

Șeful Clubului Sportiv Central „Dinamo”, Radu Șeremet, a felicitat participanții pentru prezența spiritului competitiv și pentru rezultate demne de podiumul de premiere. Acesta a mai remarcat că Spartachiada Clubului „Dinamo” este un frumos prilej de a îmbina calitățile profesionale cu cele sportive,  promovând modul de viață sănătos și spiritului de echipă.

Participanții clasați individual pe locurile premiante au primit diplome și medalii, iar echipele fruntașe au fost menționate cu diplome.

Spartachiada MAI este desfășurată anual și are drept scop perfecționarea nivelului de pregătire fizică, dar și promovarea sportului și modului sănătos de viață în rîndul angajaților Ministerului Afacerilor Interne.

No Replies to "Competiția de forță: proba de ridicare a halterelor din cadrul Spartachiadei CSC „Dinamo” MAI"