Ștafeta combinată constacrată memoriei eroilor MAI căzuți la datorie, ediția 2023

Astăzi, 14 iulie, Clubul Sportiv Central „Dinamo” MAI a desfășurat în Parcul „Valea Morilor” Ștafeta combinată consacrată memoriei angajaților Ministerului de Interne căzuți la datorie.

În cadrul ceremoniei festive, Secretara de Stat a Ministerului Afacerilor Interne, doamna Daniella Misail-Nichitin a anunțat un minut de reculegere în memoria angajaților Ministerului Afacerilor Interne căzuți la datorie și a subliniat importanța evenimentului, inclusiv în contextul tragediei de la Aeroportul Internațional Chișinău:

“A devenit o valoroasă tradiție să ne întâlnim în prima sâmbătă a lunii iulie pentru a aduce un omagiu colegilor din sistemul Ministerului Afacerilor Interne căzuți la datorie, servind Republicii Moldova. Ștafeta combinată din acest an a fost contramandată din motive cunoscute. Cu regret, am pierdut doi colegi în ultima zi a lunii iunie. Încă doi ofițeri și-au dat viața pentru apărarea cetățenilor și ordinii de drept, unul dintre ei este colegul nostru, camaradul Dvs., Inspector post-mortem, Serghei Muntean, polițist de frontieră, care a trăit asumat, până-n ultima clipă,  responsabilitatea de grijă pentru binele celorlalți, pentru siguranța cetățenilor, așa cum au trăit-o și ne-au lăsat ca și lecție ceilalți eroi căzuți la datorie. Le onorăm memoria printr-o inițiativă care ne unește și ne face mai puternici. Ștafeta combinată și competițiile din cadrul acestui eveniment vin să întărească forța fizică, atitudinea, ne învață să ne sprijinim unul pe altul și să muncim în echipă. Competițiile din cadrul acestui eveniment călesc spiritul și mențin mintea ageră, iar dincolo de asta este o lecție despre puterea angajaților Ministerului Afacerilor Interne. Din numele conducerii Ministerului Afacerilor Interne, vă mulțumesc pentru solidaritate, profesionalism, devotament și pentru că menținem vie memoria eroilor noștri. Vă doresc succes în cadrul competiției și să învingă spiritul echipei familiei Ministerului Afacerilor Interne”.

La Ștafeta combinată au participat 5 echipe din cadrul Inspectoratului General pentru Situații de Urgență, Inspectoratului General al Poliției de Frontieră, Academiei „Ștefan cel Mare” a MAI, Inspectoratului General al Poliției și Inspectoratului General de Carabinieri. 

Evenimentul a inclus 12 etape, printre care: cursele pe distanțe de 200/200/300/400/500 metri, montarea parțială a pistolului mitralieră „Kalașnkov”, demontarea parțială a pistolului „Makarov”, transportarea lăzilor cu muniții la distanța de 100 de metri, aruncarea grenadei, transportarea manechinului pe distanța de 100 de metri, înfruntarea pistelor cu obstacole etc.

În urma rezultatelor înregistrate la cele 12 etape au fost anunțate echipele care au câștigat locuri premiante, acestea fiind:

Locul III: echipa Inspectoratului General al Poliției de Frontieră;

Locul II: echipa Inspectoratului General pentru Situații de Urgență;

Locul I: echipa Inspectoratului General al Poliției.

Echipele clasate pe locurile I-III au primit diplome și cupe, înmânate solemn de către Secretara de Stat a MAI, Daniela Misail – Nichitin.

Locurile IV și V au revenit echipelor Inspectoratului General de Carabinieri, respectiv Academiei „Ștefan cel Mare” a MAI.

No Replies to "Ștafeta combinată constacrată memoriei eroilor MAI căzuți la datorie, ediția 2023"