“Cupa Eroilor”, la ediția a XV-a

Astăzi, 18 februarie, la Bălți, s-a desfășurat Concursului Național militar-sportiv “Cupa Eroilor”, ediția a XV-a. 

Manifestarea a avut drept scop comemorarea eroilor neamului, care și-au dat viața pentru integritatea și independența Republicii Moldova. 

În cadrul meetingului comemorativ, Șeful Clubului Sportiv Central “Dinamo”, colonelul de poliție, Ion Bucur, a depus flori la Monumentul lui Ștefan cel Mare și a subliniat, în discursul său, importanța evenimentului: 

“În acea tragedie de la Nistru, participanții la acțiunile de luptă pentru integritatea şi independența Republicii Moldova au dat dovadă de enormă dedicație, iar mulți dintre aceștia și-au sacrificat viața pe altarul libertății Patriei. Suntem aici pentru a spune că memoria lor este veșnică, iar veteranilor acelui război le purtăm o recunoștință eternă”. 

Totodată, scopul Concursului “Cupa Eroilor” a avut și o conotația militar-sportivă și patriotică. Acesta și-a propus educarea tinerei generații, pregătirea recruților pentru îndeplinirea serviciului militar atât în Forțele Armate, cât și în Poliția Națională. Astfel, concursul a avut probe sportive pentru recruți (mini-fotbal, haltere), probe sportive pentru angajații structurilor de forțe ale MAI și MA (mini-fotbal, trântă, haltere) și probe pentru veterani (jocuri (dame/șah, tenis de masă).

În cadrul celei de-a XV-a ediție a Concursului Național militar-sportiv “Cupa Eroilor” au participat circa 200 de reprezentanți Ministerului de Interne (Academia de Poliție, IGP, IGSU, INSP, IGC) și reprezentați ai Ministerului Apărării. 

No Replies to "“Cupa Eroilor”, la ediția a XV-a"