10 sportivi și antrenori din cadrul Clubului Sportiv Central ,,Dinamo” al MAI, decorați în contextul Zilei Sportivului și Mișcării Olimpice

10 sportivi și antrenori din cadrul Clubului Sportiv Central ,,Dinamo” al Minsterului Afacerilor Interne au fost decorați ieri, 14 mai, de către Ministrul Afacerilor Interne, Pavel Voicu. Distincțiile au fost oferite în semn de recunoștință pentru atitudinea conștiincioasă față de exercitarea atribuțiilor funcționale, calități fizice și sportive demonstrate în cadrul diferitor competiții sportive de nivel național și internațional, promovarea modului sănătos de viață și a imagini Ministerului, precum și în legătură cu Ziua Sportivului și a Mișcării Olimpice.

Distincțiile au fost oferite, după cum urmează:

Distincția MAI, Crucea „Pentru Merit” de clasa 2

  • Zavatin Alexei, angajat IGPF;
  • Marghiev Serghei, angajat BPDS „Fulger”, IGP;

Medalia Comemorativă „30 de ani ai MAI”

  • Ianulov Piotr – angajat, IGP.

Insigna MAI „Colaborator Eminent”

  •  Bunescu Vadim – angajat IGSU.

Medalia MAI „Pentru Cooperare”

  • Marghiev Suslan – antrenor;
  • Lungu Valeriu – antrenor;
  • Caduc Petru – antrenor și veteran MAI;
  • Dermenji Roman – antrenor;
  • Duminică Valeriu – antrenor și angajat IGC.

De menționat e și faptul că, doi dintre sportivii decorați ieri sunt calificați la Jocurile Olimpice de vară de la Tokyo. Aceștia fiind Andrian Mardare, proaspăt revenit de la Split (Croația), unde s-a clasat pe locul secund la Cupa Europei, în proba de aruncarea suliței și Serghei Marghiev, specializat în aruncarea ciocanului.

În discursul său, Ministrul Afacerilor Interne, Pavel Vociu, a evidențiat importanța investirii și în dimensiunea sportivă, pe lângă misiunea fundamentală a MAI.

,,Îmi exprim recunoștința și transmit urări de bine celor 120 sportivi de performanță angajați ai Ministerului, pentru perseverență, dăruirea de sine și pentru rezultatele impecabile obținute atât pe arena națională cât și cea internațională”, a menționat ministrul Pavel Voicu.

În instituțiile și subdiviziunile subordonate MAI activează 59 de sportivi de performanță, membri ai Loturilor Naționale ale Republicii Moldova. La etapa actuală, țara noastră a obținut 10 cote de participare la Jocurile Olimpice din Tokyo, dintre care 5 sunt succese înregistrate de către angajații MAI.

No Replies to "10 sportivi și antrenori din cadrul Clubului Sportiv Central ,,Dinamo” al MAI, decorați în contextul Zilei Sportivului și Mișcării Olimpice"